Er microblading trygt?


Microblading er den hotteste trenden innen semi-permanent sminke, og har blitt meget populært i Norge de siste årene. Metoden går ut på å legge pigmenter inn i hudens øverste lag med et ultratynt blad. Fordi microblading gjøres manuelt, har behandleren en unik kontroll som gir sylskarpe og definerte strøk som ligner på ekte hår. Mange kvinner har fått utrolig flotte og naturlige øyenbryn med microblading, resultater de ikke kunne forventet fra andre teknikker eller kosmetikk.

Men visste du at microblading ikke er regulert i Norge? Det finnes ikke en eneste sertifikasjon for å utføre behandlingen per dags dato. Det betyr at hvem som helst kan gjøre det, noe som er veldig risikabelt for deg som kunde. Du må selv gjøre research, og det kan være vanskelig å finne en behandler som du kan stole på.

Så spørsmålet er om microblading er trygt? Microblading er trygt så lenge du velger din behandler med omhu. En vanlig behandling hos en profesjonell salong kan koste mellom 4000-6000 kr. Finner du noen som tilbyr en langt rimeligere pris, bør du være skeptisk. Er det for godt til å være sant, så er det som regel noe som ikke stemmer.

For å sikre at du får den behandlingen som er av høyeste kvalitet, og som gir deg minst risiko for infeksjon, må du være sikker på at din behandler er opplært hos en kvalifisert skole eller salong. Det finnes mange microblading-behandlere som kun har hatt én eller en halv dags opplæring! Husk å spørre hvor de har fått sin opplæring, slik at du kan gjøre research på egen hånd.

Still også spørsmål om sterilisering av utstyr. Det er veldig viktig at utstyret er 100% sterilisert mellom hver kunde, slik at du unngår bakterier som kan føre til en stygg infeksjon. Blader og nåler skal aldri gjenbrukes, det skal kun brukes éngangsnåler/-blader som behandler åpner mens du er til stede.