top of page

Instagram forvandler kvinner til drag queens!


Et skremmende fenomen har dukket opp på nettet de siste årene. Unge jenter som aldri før har sminket seg noe særlig har plutselig startet sin kosmetiske reise i øyenbrynsavdelingen i sminkebutikken.

Kvinner i alle farger og aldre har begynt å tegne opp store, markerte øyenbryn med svart eyeliner, for så å fylle dem inn med svart pudder. Den innerste kanten i midten er skarp, gjerne firkantet i formen, mens tuppene dras ut mot utkanten av ansiktet i en skarp og bestemt strek. Tanken er at brynene skal se ut som de er airbrushet på med en sjablong. Dette er det store idealet.

Jeg kaller denne merkelige trenden for "Instagram-øyenbryn". Et ellers sminkeløst ansikt, uten concealer, solpudder eller mascara, med et orgie av produkter fra Anastasia i øyenbrynsområdet, gir skumle og unaturlige resultater. Når man legger store, svarte bryn på et blekt og usminket ansikt blir man seende nærmest ondskapsfull og sint ut, der all oppmerksomheten blir trukket mot disse svært uflatterende øyenbrynene.

Men for all del, hvis denne brynstilen er din "go to-look", så kjør på! Jeg kan med lettelse melde at denne trenden er på vei ut, og at det er på tide at man går tilbake til det naturlige. Øyenbryn kan fortsatt være definerte og kraftige, men på en mykere og mer delikat måte.

Med over 15 års erfaring i brynbransjen kan jeg med hånden på hjertet fortelle deg at INGEN trenger fem ulike produkter for å fylle sine bryn. To produkter er mer enn nok.

Heldigvis defineres ikke skjønnhet på Instagram.

bottom of page