top of page

Når microblading går galt – Hjelp, jeg har fått infeksjon!


Microblading kan være en behandling som øker både selvfølelsen, er tidsbesparende og ser fantastisk ut for deg som sliter med overnappede og/eller ujevne øyenbryn. Men som med alt annet har vi også hørt skrekkhistorier der microblading har gått skikkelig galt. Så hva gjør du hvis din behandling blir mislykket? Det er viktig å vite hva man skal se etter på forhånd for å sikre seg en trygg, hygienisk og profesjonell behandling, og når man bør styre unna.

Med permanent sminke brytes hudens overflate slik at pigmentet kan komme under huden og gi deg de lekre øyenbrynene du drømmer om. Utføres dette av en behandler som ikke har gode hygienerutiner kan man ende opp med en infeksjon.

Går du til en dyktig og profesjonell microblading-artist er det svært utenkelig at du vil få en infeksjon på deres klinikk. Artisten skal alltid ha på seg engangshansker og bruke engangsnåler på microblading-pennen. Dette er en selvfølge hos seriøse klinikker.

Infeksjoner skjer oftest etter at du har forlatt klinikken. Det er derfor veldig viktig at du følger instruksjonene etter behandlingen, da dette er helt avgjørende for at resultatet blir 100% vellykket.

Her er mine beste tips:

IKKE klø det behandlede området etter behandlingen. Uansett hvor mye det klør og det frister å pelle på skorpene – IKKE RØR! Det må hele i fred og ro, og området vil kjennes ømt og vil flasse litt etter to til fem dager. Peller du på det risikerer du å åpne sårene på nytt, noe som øker sjansene for en infeksjon.

Unngå ansiktsprodukter som for eksempel toner, rens og sminkefjerner som kan irritere huden i minst én uke etter gjennomført behandling. Bytt heller til en mild, parfymefri rens uten alkohol og andre sterke ingredienser under helingsperioden.

Pass på håret ditt. Strie hår og styling produkter kan også irritere det behandlede området og føre til problemer.

Jeg tror jeg har fått infeksjon. Hva gjør jeg nå?

Hvis du har en mistanke om at du har fått infeksjon må du først og fremst la være å ta på det. Ring din behandler og beskriv symptomene dine. Send gjerne bilder hvis du har mulighet og gi så mye informasjon du kan, dette vil gjøre det enklere for din behandler å ta saken videre.

Er du virkelig bekymret for at det er infisert bør du kontakte fastlegen din så fort som mulig. Jo lenger du venter, jo verre vil det bli. Mange klienter er ofte redde for å kontakte sin behandler fordi de har klødd på skorpene, som igjen kan være årsaken til infeksjonen. Husk at du er bare et menneske og at alle kan gjøre feil, ikke la dette stoppe deg fra å søke om hjelp.

bottom of page